Real Madrid tog sig närmare La Liga-titeln efter Osasuna-triumfen
نوشته شده توسط : trojashop

Real Madrid gick närmare La Liga-titeln när de slog Osasuna med 3-1, trots att Karim Benzema missade två straffar. Benzema letade efter sitt 45:e mål för säsongen i sin imponerande Real Madrid tröja men nekades två gånger av Osasunas målvakt Sergio Herrera, som båda gångerna gjorde räddningen med Madrid som ledde med 2-1 på El Sadar. Efter en handboll i straffområdet i den 51:a minuten, gissade Osasunas målvakt Sergio Herrera rätt, dök till höger och stoppade Benzemas chans. Målvakten bevisade sin jämlikhet igen i den 59:e minuten för att hålla värdarna inom ett enda mål - vilket gjorde honom till den första Liga-spelaren som missade plats två gånger i en enda match på 16 år.

Alaba öppnade målskyttet i den 12:e minuten och avslutade med ett mål från nära håll efter en frispark, men Osasuna kvitterade två minuter senare när Ante Budimir gjorde mål efter en kontring. Två minuter senare var värdarna jämna när Chimy Avilas borrade kryss vändes hem vid bakre stolpen av Budimir. Men jublet från fansen i fotbollströjor var för tidigt. Rodrygo vann sedan ytterligare en straff, och Benzema bestämde sig för att slå bollen mot samma hörn, men målvakten gissade återigen fransmannens avsikt. Ancelotti har försvarat anfallaren, "Om vi ​​hade fått en annan straff, skulle han ha tagit den. När vi har vår nästa tar han den."

Segern utökar deras ledning i toppen av tabellen till 17 poäng över andraplacerade Atletico Madrid, som bara kunde göra 0-0 med 18:e plats Granada. De kunde inte vinna med dålig prestation i fotbollströjor. Det dödläge innebär att Atletico går upp till tvåa i tabellen men kan bli omkörd av både Barcelona och Sevilla på torsdag. Nästa gång för Benzema och Real blir en resa till Manchester City på tisdag i Champions League-semifinalens första omgång. Förhoppningsvis kan de ta med seg segrar för supportrar i Real Madrid tröja. Och de behöver bara fyra poäng till från sina senaste fem matcher för att vara säkra på en 35:e La Liga-titel.